Seznam potravinových alergenů,které podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/11UE
1. | Obiloviny obsahující lepek-nejedná se o celiakii,výrobky z nich |
2. | Korýši a výrobky z nich-patří mezi potraviny ohrožující život |
3. | Vejce a výrobky z nich-patří mezi potraviny ohrožující život |
4. | Ryby a výrobky z nich |
5. | Podzemnice olejná(arašídy) a výrobky z nich-patří mezi potraviny ohrožující život |
6. | Sójové boby(sója) a výrobky z nich |
7. | Mléko a výrobky z něj-patří mezi potraviny ohrožující život |
8. | Skořápkové plody a výrobky z nich-jedná se o všechny druhy ořechů |
9. | Celer a výrobky z něj |
10. | Hořčice a výrobky z ní |
11. | Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich |
12. | Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg,ml/kg,1,vyjádřeno SO2 |
13. | Vlčí bob (LUPINA) a výrobky z něj |
14. | Měkýši a výrobky z nich |
Na jídelním lístku je příslušný alergen označen číslem.